Cadmus fordítás Cadmus

Kétszáznál is több Hamasz-tag kezdett éhségsztrájkba

2016. 08. 06.

Éhségsztrájkba kezdett a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamasz szervezet 260, különböző izraeli börtönökben fogva tartott tagja, mert az izraeli büntetés-végrehajtás átcsoportosította őket – jelentette a Háárec című újság pénteken.

A palesztin rabok azért tiltakoznak, mert két börtönben is kiürítik az intézmény eddig őket elszállásoló szárnyát és az eddig ott lévő rabokat „szétszórják” más börtönökben.

A változást a hatóságok birtokába jutott, a rabok szervezkedéséről szóló titkos jelentések miatt határozták el. A börtönöket irányító hatóság szerint az elítéltek vezetői folyamatosan kapcsolatban álltak a Hamasz gázai vezetőségével.

Az izraeli hatóságok megpróbálják megakadályozni a rabok további tiltakozó akcióit és nagyobb lázongástól tartanak. Múlt hónapban a Népi Front Palesztina Felszabadításáért nevű szervezet negyven foglya kezdett szolidaritási éhségsztrájkba, hogy támogassák az étkezést több mint ötven napig megtagadó Bilal Kaidot.

Kaid azért kezdett éhségsztrájkba, mert bírói ítélet nélkül továbbra is fogva tartják, noha letöltötte tizennégy éves büntetését. A Háárec értesülése szerint néhány napja három további bírósági procedúra nélkül fogva tartott, úgynevezett adminisztratív fogságban lévő rab is hasonló módon kezdett tiltakozni elzárása ellen.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑