Cadmus fordítás Cadmus

Ketten megsebesültek Jeruzsálemben késeléses merényletben

Ketten megsebesültek Jeruzsálem központi busz-pályaudvaránál egy késeléses merényletben, a palesztin harcost  meglőtték – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

A Hebron környékéről az izraeli fővárosba érkezett 17 éves palesztin támadó Jeruzsálem központi buszpályaudvarának Jaffa utcai kapujánál, egy boltban megsebesített késével két, 16 éves ultraortodox fiút, majd egy rendőrnő meglőtte őt.

A felsőtestükön könnyű, illetve közepes szúrt sebesülést szenvedett, eszméletüknél lévő diákokat a mentők a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházba szállították, ahol ellátták őket. A Baszil Savamra nevű, a Hebron melletti Dir al-Aszal al-Fakka nevű faluból származó késelőt súlyos sérülésekkel szintén kórházban ápolják.

A támadás a buszpályaudvar mellett lévő, Adika nevű boltban történt. A dulakodás zajára egy két fős női rendőrjárőr az üzlethez sietett, és lelőtte a késelőt. Omer Barlev belbiztonsági miniszter a Twitteren elismerését fejezte ki a rendőrnőknek a gyors és szakszerű intézkedésért, amellyel megállították a támadót.

A rendőrség nagy erőkkel keres Jeruzsálemben a buszpályaudvar környékén két további palesztint, aki a nyomozás első eredményei szerint segítette a harcost.

Hétfő reggel Ciszjordániában a Gus Ecion kereszteződés melletti buszmegállónál is merényletet próbált elkövetni egy palesztin fiatal: csavarhúzóval támadt egy ott őrködő izraeli katonára.

Katonatársai lelőtték a Bét Fadzsar nevű faluból érkezett, 27 éves, Muhamed Bilu nevű palesztint, majd közepesen súlyos lőtt sebekkel szintén a Saáré Cedek nevű jeruzsálemi kórházba szállítottak.

A hat szökevényből négyet elfogott az izraeli rendőrség, de ketten még szabadlábon vannak. Feltételezések szerint legalább egyikük átlépte az 1967-es határvonalat, és Ciszjordániában, a Palesztin Hatóság területén rejtőzködik.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑