Cadmus fordítás Cadmus

Ki fognak végezni egy korrupt bankárt Kínában

A Kínai Népköztársaságban  ki fognak végezni egy korrupt bankárt aki csalással, sikkasztással és vesztegetésen keresztül 260 millió dollár értékű kárt okozott az államnak.

A kínai CCTV információi szerint a korrupt bankárra az ország északi részén lévő Tianjin városában mondták ki a halálos ítéletet. A bíróság szerint az ítélet indokolt, hiszen jelentős értékű pénz elsikkasztása történt és cselekmény jelentős társadalmi felháborodást váltott ki.

A bíróság a halálos ítéletet megerősítette, azonban a kivégzés előtt a korrupt bankár még egyszer találkozhat majd családtagjaival és rokonaival.

A Kínai Népköztársaságban a különböző erőszakos bűncselekményeken kívül a súlyos gazdasági bűncselekményekért is halálbüntetés jár. Hivatalos adat azonban nincs arról, hogy évente hány ilyen korrupt bűnözőt végeznek ki.

A bűnözőket mentegető Amnesty International szerint Kínában történik a legtöbb kivégzés ahol évente több ezer halálos ítéletet hoznak a bíróságok.

A bankárt a bíróság gazdasági bűncselekményeken kívül ,,bigámiáért,, is elítélte, hiszen annak ellenére, hogy házas, évek óta együtt élt egy másik nővel. A házasságon kívüli kapcsolatából pedig gyermekei is születtek.

Az elsikkasztott összegén kívül a pozícióját kihasználva 2009 és 2018 között további 25 millió jüant (3.8 millió dollár) szerzett illegálisan.

Az utóbbi években több magas beosztású korrupt bankárt és gazdasági bűnözőt ítéltek el az állam új korrupció ellenes törvényei miatt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑