2018. 09. 23.

Kilenc éves iskoláslányt lőttek agyon egy buszon

Szörnyű tragédia történt Szomáliában: egy 9 éves kislány vesztette életét egy buszon a katonák miatt.

A szomáliai Deqa Dahir épp az iskolából tartott haza, amikor a busz, amin utazott, dugóba került. A mögöttük haladó járműben katonák ültek, akik tüzet nyitottak, hogy megtisztítsák az utat maguk előtt. Deqát a fején találta el egy lövedék, azonnal meghalt. Rajta kívül még egy másik gyerek is megsérült.

„Sokkoló volt a lányom holttestét látni” – mondta a felzaklatott apuka, Dahir Moalim Ali Farah az Amnesty Internationalnak. „Vigasztalhatatlan vagyok, igazságot akarok a lányomnak. Azt szeretném, hogy a gyilkosait fogják el, majd vonják felelősségre. A 11 éves fiam is azon a buszon utazott. Amikor hazaért, sírt, kiabált, ő mondta el, hogy Deqát lelőtték. A helyszínig rohantam, ott mondták el, hogy a testét elszállították egy kórházba” – mesélte az apa.

Deqát csütörtökön temették el, két nappal azután, hogy meghalt. Az eset kapcsán négy katonát előállítottak. Az Amnesty International helyi képviselője azt ígérte, kinyomozzák majd, mi történt. A szomáliai kormányt pedig konkrét lépések megtételére sürgette az ügyben, hogy a fegyveres erőik ne alkalmazzanak szükségtelen erőszakot a mindennapi ügyeiket intéző civilekkel szemben.

Blikk.hu. Daily Mail

, , , ,
Back to Top ↑