Cadmus fordítás Cadmus

Kína és Észak-Korea támogatásáról biztosította Oroszországot stabilitásának megőrzésében

2023. 06. 25.

Kína vasárnap támogatásáról biztosította Oroszországot “állami stabilitásának megőrzésében” a Wagner orosz fegyveres csoport lázadását követően – derül ki a kínai külügyminisztérium honlapján közzétett állásfoglalásból.

“Ez Oroszország belügye. Baráti szomszédként és az átfogó stratégiai együttműködésben érintett partnerként az új korszakban Kína támogatja Oroszországot állami stabilitásának, valamint az ország fejlődésének és virágzásának megőrzésében” – áll a közleményben.

Orosz külügy: Kína támogatja a helyzet stabilizálását Oroszországban

Támogatását fejezte ki Kína az orosz vezetésnek az Oroszországban kialakult helyzet stabilizálására irányuló erőfeszítéseiben, és megerősítette, hogy érdekelt Oroszország kohéziójának és további prosperitásának megerősítésében – közölte vasárnap az orosz külügyminisztérium.

A moszkvai diplomácia honlapján azt követően jelent meg ez a tájékoztatás, hogy Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettest pekingi munkalátogatása során fogadta Csin Kang kínai külügyminiszter, és tárgyalt vele Ma Csao-hszü külügyminiszter-helyettes is.
A kínai fővárosban Rudenko a tervek szerint külön megbeszélést folytat még Liu Hsziao-minnel, a kínai kormánynak a Koreai-félsziget ügyében kinevezett különleges képviselőjével, valamint részt vesz az Oroszországi Külügyi Tanács és a Kínai Társadalomtudományi Akadémia által évente megrendezett együttműködés konferencián.
Minszkben kiadott tájékoztatás szerint vasárnap is tárgyalt telefonon Aljakszandr Lukasenka fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök. Két nap alatt a két vezető harmadik alkalommal lépett kapcsolatba egymással.

Észak-Korea támogatásáról biztosította Oroszországot

Észak-Korea egyértelmű támogatásáról biztosította Oroszországot a Wagner orosz fegyveres csoport szombati lázadását követően.

Im Cson Il észak-koreai külügyminiszter-helyettes, aki Phenjanban fogadta Alekszandr Macegora orosz nagykövetet, a találkozón “kifejezte szilárd meggyőződését, hogy a közelmúltban Oroszországban lezajlott fegyveres lázadást sikeresen elfojtják” – közölte vasárnap a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

“Az orosz hadsereg és az orosz nép biztosan felülkerekedik a nehézségeken, és hősies győzelemmel kerül ki az ukrajnai különleges katonai műveletből” – fogalmazott Im.

Észak-Korea már korábban elítélte a Kijevnek nyújtott nyugati katonai támogatást.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑