Cadmus fordítás Cadmus

Kína felszólította az Egyesült Államokat az új nemzetbiztonsági stratégia módosítására

2017. 12. 24.

Kína védelmi minisztériuma felszólította az Amerikai Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a hidegháborús mentalitással és ehelyett inkább törekedjen szorosabb katonai együttműködésre.

Az amerikai elnök hétfőn hozta nyilvánosságra az új nemzetbiztonsági stratégia alapvetéseit, mely az Egyesült Államok biztonságára és jólétére leselkedő fenyegetésként nevezi meg Kínát, Oroszországot, Iránt és Észak-Koreát. A kínai védelmi minisztérium válaszul egy közleményt adott ki, mely szerint az Egyesült Államok fel kell hagyjon a hidegháborús mentalitás továbbvitelével.

A közlemény szerint remélik, hogy az Egyesült Államok “maga mögött hagyja a hidegháborús elveket, elkezdi objektívan nézni, hogyan fejlődik a kínai hadsereg, és inkább katonai együttműködésre fog törekedni, hogy ezzel megvédje a globális békét, stabilitást és jólétet.”

A kínai védelmi minisztérium elutasította azokat a vádakat, miszerint megpróbálnák átvenni az Egyesült Államok globális szerepét, és hangsúlyozták, hogy Kína nem törekszik egyeduralomra a világ országai felett. E szerint az amerikai hegemónia megbomlása után nem állhat helyre az egypólusú világrend egy másik nagyhatalom vezetésével, a kínai vezetők ehelyett a többpólusú világban látják a jövőt.

A kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn szintén azt mondta; annak ellenére, hogy az Egyesült Államok fenyegetésként kezel más országokat, Kína megpróbál stabil és egészséges kereskedelmi kapcsolatokat kiépíteni Amerikával.

Orientalista.hu – Hidfo.ru

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑