Kína kacsákat vet be a pakisztáni sáskajárás ellen

Súlyos sáskajárás pusztít Pakisztánban, a rovarok mindent megrágnak. Kína állítólag egy régi “technikával” készül visszaverni a sáskák támadását. – írja a hvg.hu

A kacsa több szempontból is hasznos állat, ugyanis akár 200 sáskát is felfal egy nap, ha az átlagosnál nagyobb éhség gyötri. Mindez azért került most be a hírekbe, mert Kína állítólag ilyen szárnyasokat irányítana Pakisztánnak arra a részére, ahol most mindent rovarok borítanak – írta a Futurism nevű lap.

A kacsahadsereg lehetséges bevetése nem új, a kommunista ország 20 éve már sikerrel alkalmazta őket rovarpusztításra.

Azért is éri meg kacsákkal visszaverni a sáskákat, mert az eljárás kevésbé terheli meg a környezetet, szemben például bizonyos rovarirtókkal. (Egyes készítmények ráadásul annyira erősek, hogy többek közt a méheket is elpusztítja.)

A kacsák másik előnye, hogy tulajdonságuknál fogva előszeretettel mozognak csoportban, és nagyobb valószínűséggel maradnak együtt.

Az eljárást csirkékkel is kipróbálták, de azok nem váltak be, és kevesebb sáskát is ettek meg. A kutatók úgy tartják, egy kifejlett csirke 70 sáska után már nem nagyon eszik többet.

Nyugat.hu 

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑