Cadmus fordítás Cadmus

Kiskorú keresztény lányokat kényszerítenek hozzá muzulmán férfiakhoz

Pakisztánban napi szinten erőszakolnak meg, rabolnak el és kényszerítenek keresztény lányokat a muzulmán vallás felvételére, majd házasságra, náluk jóval idősebb férfiakkal. Ha sikerül eljárást indítani az elrablók ellen, a bíróság többnyire a muzulmán férfiak javára dönt, és a családoknak esélyük sincs visszakapni lányukat, aki sok esetben még tízéves sincs.

Pakisztán lakosságának 96 százaléka muzulmán vallású, a keresztények és a hinduk kevesebb mint 2 százalékát teszik ki a népességnek. Éppen ezért, a két kisebbségben lévő valláshoz tartozók komoly üldöztetést szenvednek az élet szinte minden területén. A keresztény és hindu nők ráadásul duplán hátrányos helyzetben vannak, hiszen az iszlám hagyományok szerint nőként kevesebb jogokkal bírnak, mint a férfiak, nem iszlám hitűként pedig szinte minden alapvető joguktól meg vannak fosztva.

Ami a házasságokat illeti, nem titok, hogy azok célja is a keresztény és a hindu vallás visszaszorítása és az iszlám erősitése. Elképzelhetetlen például, hogy egy keresztény férfi monogám házasságra lépjen egy muzulmán nővel, azonban rengeteg muzulmán férfi keresztény nőket választ a háremébe. A keresztény nők természetesen nem vágynak ilyen házasságra, ezért a férfiak a legtöbb esetben erőszakhoz folyamodnak.

Az elmúlt években egyre inkább bevett gyakorlattá vált, hogy a felnőtt muzulmán férfiak kiskorú lányokat erőszakolnak meg, rabolnak el, kényszerítenek megtérésre majd házasságra. Egy 2020. decemberi adat szerint évente ezer keresztény és hindu lányt rabolnak el, és kényszerítenek házasságra. Sajnos, bár nincs róla konkrét adatunk, ez a szám azóta valószínűleg csak nőtt. Az S4C.News angol nyelvű hírportál napi szinten tudósít fiatal lányokról, akiket saját tanáraik, szomszédaik vagy akár a család barátai rabolnak el erőszakkal és tartanak hónapokig fogva.

Ezek a lányok nem elég, hogy kiskorúak, de sok esetben még a tízéves kort sem érik el. A tizenhárom, tizennégy évesek már idősnek számítanak köztük.

Az egyik legkiugróbb eset egy nyolcéves kislányé, akit idén augusztusban, az utcán szólított le egy középkorú férfi. Megkérte, menjen fel hozzá, és segítsen neki kivenni valamit az ágya alól, mert nem tud érte bemászni. A lány érezte a rossz szándékot a férfiban, de az annyira erősködött, hogy nem tehetett mást, felment vele. Amint beértek a lakásba, egyértelműek lettek a férfi szándékai, a kislánynak pedig esélye sem volt elmenekülni.

A teljes írást itt olvashatják el.

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑