2017. 09. 20.

Kitartóan tüntetnek az államfő hívei KenyábanNem enyhül a feszültség Kenyában, ahol a legfelsőbb bíróság érvénytelenítette az augusztusi elnökválasztás eredményét. Az új voksolást október 17-re írták ki.

Kenyában még hetekkel az elnökválasztás eredményének megsemmisítése után is sok ezren tüntetnek a legfelsőbb bíróság döntése ellen.

A fővárosban, Nairobiban azok tiltakoztak kedden, akik az augusztusi voksoláson győztes államfőt, Uhuru Kenyattát támogatják, így aztán dühösek, amiért meg kell ismételni a választást.

Maga az államfő elfogadta a bírák döntését, ha azt hozzátette is, hogy szerinte nem jogos, vagyis politikai állásfoglalásnak tekinti.

A legfelsőbb bíróság elnöke arra figyelmeztetett kedden, hogy miközben ők az állampolgárok jogait és az alkotmányban foglaltakat tartják szem előtt, számos fenyegetést kaptak az elmúlt napokban határozatuk miatt. Szerinte az utcai harcba torkolló tüntetéseket is az ő megfélemlításükre szervezik.

Az államfő kihívója, Raila Odinga, aki többedszer maradt alul ebben a küzdelemben – most éppen 9 százalékpontnyi különbséggel -, üdvözölte az új választások kiírását, de indulását feltételekhez kötötte.

Orientalista.hu – Euronews

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com