Cadmus fordítás Cadmus

Kolerajárvány: Nyárig akár 50 ezer áldozata is lehet Jemenben

2017. 05. 10.

Harmincnégy halálos áldozatot szedett 11 nap alatt a Jemen 9 kormányzóságában tomboló kolerajárvány, ezen kívül 2022 további akut hasmenéses és koleragyanús esetet észleltek az Arab-félsziget déli részén fekvő országban – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Kolerajárvány: Nyárig akár 50 ezer áldozata is lehet Jemenben Képünk illusztráció

“Aggódunk a több jemeni városban is tapasztalható koleraesetek számának növekedése miatt. A WHO helyi szervei magas fokú készültségben dolgoznak” – közölte Tarik Jasarevic, a WHO szóvivője az EFE spanyol hírügynökséggel.

Jemenen kívül hasonló kolerajárvány tombol az Ádeni-öböl másik oldalon fekvő országában, Szomáliában is. A WHO korábbi jelentése szerint a gazdasági és demográfiai válsággal küzdő kelet-afrikai országban pusztító járvány szintén aggasztó méreteket kezd ölteni: az idén már több mint 500 ember halálát okozó kórban megbetegedők száma a nyárig elérheti az 50 000-et is.

Szomáliában az év eleje óta 25 424-en fertőződtek meg, a kór április közepéig 524 ember halálát okozta a világ egyik legszegényebb országában.

Orientalista.hu – (ATV, MTI)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑