Cadmus fordítás Cadmus

Kolerajárvány ütötte fel a fejét Szíriában

2022. 09. 26.

Huszonkilencre emelkedett azoknak a száma Szíriában, akik a kolerajárványban vesztették életüket – közölte hétfőn a szíriai egészségügyi minisztérium.

A járvány augusztusban ütötte fel a fejét, azóta 338 megbetegedést jegyeztek fel. Az esetek és a halálozások többségét az északi Aleppó tartományban regisztrálták.

Az ENSZ korábban azt közölte: a szíriai kolerajárványt az okozhatta, hogy szennyezett vízzel öntöztek bizonyos haszonnövényeket, illetve többen ihattak az Eufrátesz folyó vízéből, ami nagyon kockázatos.

Az International Rescue Committee (IRC) nevű globális segélyszervezet szerint félő, hogy a hivatalosan közöltnél sokkal többen fertőződtek meg. A szervezet szerint több mint kétezer koleragyanús eset volt az ország északkeleti részén a járvány kirobbanása óta.

Szíriában a több mint tíz éven át tartó háborús pusztítás következtében sok helyen megrongálódott az ivóvízhálózat, emiatt a lakosság jelentős része veszélyes vízforrások használatára kényszerül.

A mostani kolerajárvány előtt Szíriában a megfelelő vízellátás hiánya miatt már komoly gondokat okoztak hasmenéssel járó megbetegedések, a súlyos alultápláltság és különböző bőrbetegségek is – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑