2019. 03. 30.

Kövér László: Erősödtek a magyar-kenyai kapcsolatok a déli nyitás meghirdetése óta

A magyar-kenyai politikai és gazdasági kapcsolatok intenzitása jelentősen megnőtt a déli nyitás politikájának meghirdetése óta, amihez a kenyai parlament elnökének első hivatalos magyarországi látogatásával a parlamentek közötti kapcsolatok is felzárkózhatnak – mondta Kövér László házelnök pénteken az Országgyűlés sajtóirodájának tájékoztatása szerint.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben az áll: az Országgyűlés elnökének meghívására hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Justin Muturi, a Kenyai Köztársaság Nemzetgyűlésének elnöke. A kenyai házelnököt az Országházban fogadta Kövér László.

Mindketten történelminek nevezték a mostani találkozót. A megbeszélésen Kövér László szólt arról, hogy Magyarországnak fontos a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése, és feladatának tekinti, hogy új lehetőségeket nyisson a magyar cégek előtt Kelet-Afrikában és Kenyában, azért, hogy elősegítse a közvetlen magyar befektetéseket, a termelőkapacitási beruházások növekedését.

Főként a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, a közlekedésfejlesztés, az egészségügy, az oktatás és az alternatív energiatermelés területén kínálkozó együttműködési lehetőségek kihasználására törekszik az ország – tette hozzá a házelnök.

Justin Muturit fogadja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és megbeszélést folytat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A kenyai parlamenti delegáció találkozik az Országgyűlés Magyar-Szub-Szaharai Baráti Tagozatának képviselőivel is.

, , , , ,
Back to Top ↑