Cadmus fordítás Cadmus

Közel-Kelet a keresztények nélkül elveszítené önazonosságát

2018. 07. 07.

Ferenc pápa július 7-én délelőtt a keresztény egyházak vezetőivel együtt imádkozott a Közel-Kelet békéjéért Bari tengerparti sétányán. Istenhez fohászkodtak békéért, melyet itt a földi hatalmasoknak nem sikerült megteremteniük.

Szent Miklós, a katolikusok és ortodoxok által tisztelt szent

Szombaton délelőtt került sor a dél-olaszországi Bariban az ökumenikus imatalálkozóra, melyet Ferenc pápa a találkozás és a befogadás helyének nevezett. Szívünkben hordozzuk egyházainkat, népeinket és a szenvedő embereket – mondta. A tengerparti sétányon imádkoztak együtt az egyházi vezetők, miután a Szent Miklós-bazilika kriptájában lerótták tiszteletüket kelet és nyugat e szentje előtt.

Közel-Keletről eltűnőben van a kereszténység

Az utóbbi években Közel-Kelet, mely a kereszténység bölcsője, sajnálatos módon háborúk, erőszak, pusztítás és szélsőségesség martalékává vált, ahonnan elmenekülni kényszerültek testvéreink. Mindez sokak hallgatásával és cinkosságával zajlott – állapította meg a Szentatya. Fennáll a veszély, hogy a keresztények jelenlétét eltörlik ebben a térségben, nélkülük azonban Közel-Kelet elveszítené sajátos arculatát.

Könyörögjünk együtt: Legyen béke!

Pedig a keresztények adják a világ világosságát nem pusztán akkor, amikor minden ragyogó körülöttünk, hanem a történelem sötét pillanataiban is, hiszen az imádság és a szeretet olajával táplálják a remény kanócát – fogalmazott a pápa. Kérjük tehát együtt az Úrtól szenvedő testvéreink számára a békét, amelyet a földi hatalmasoknak még nem sikerült meglelniük. Legyen béke! A közömbösség öl, ezért fölemeljük hangunkat a gyilkos közöny ellen. Hangot adunk azoknak, akiknek nincs hangja, akik csak könnyeiket nyelik, mert ma a Közel-Kelet sír, szenved és hallgat, mialatt mások letapossák hatalom és gazdagság után kutatva. A kicsinyekért, az egyszerű emberekért, a sebesültekért, azokért, akik mellett áll Isten, könyörögjünk: legyen béke!

Vaticannews.va

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑