Cadmus fordítás Cadmus

Kozma Imre: Nyolc éve segít Szíriában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2019. 02. 28.

A helyi közösség nagyon hálás a szeretetszolgálatnak, hogy munkájukkal a szír népnek valódi, fontos segítséget biztosítanak.

Nyolc éve segít Szíriában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Agnes Mariam de la Croix nővér segítségével, aki Aleppóban a máltaiak által felújított és kibővített kórház működtetője – mondta Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat alapító elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.

Agnes Mariam de la Croix karmelita szerzetes, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meghívásra érkezet az országba, a műsorban kijelentette, a helyi közösség nagyon hálás a szeretetszolgálatnak, hogy munkájukkal a szír népnek valódi, fontos segítséget biztosítanak.

Elmondta: a szeretetszolgálat a gyerekek segítésével kezdte munkáját. Ennek részeként többek között arra törekedtek, hogy a kiskorú lányokat ne kényszerítsék házasságba az Iszlám Állam ideológiájának megfelelve. A projekt sikere után az egészségügyi segítségnyújtásra koncentráltak Aleppóban és környékén, amely terület több mint három évig a szélsőséges szervezet ellenőrzése alatt állt. Vásároltak egy mobilklinikát is, amely alapvető egészségügyi szolgáltatásokat nyújt a vidéki településeken is – fűzte hozzá.

A karmeliták kolostora kilencven kilométerre van Damaszkusztól, onnan indulva egész Szíriában segítenek, megkülönböztetés nélkül a leginkább rászorulóknak – hangsúlyozta Agnes Mariam de la Croix.

Magyar Hírlap

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑