Cadmus fordítás Cadmus

Közzé tették Ferenc pápa marokkói útjának programját

A Szentszék Sajtóterme február 9-én közzé tette Ferenc pápa apostoli útjának programját, amelyre március 30-án és 31-én kerül sor. A marokkói hatóságok javaslatára Rabat városára korlátozódik a pápalátogatás, ellentétben a korábban tervezett Rabat és Casablanca felkeresésével.

Ferenc pápa március 30-án, szombaton délelőtt indul Róma Fiumicino repülőteréről Rabatba, ahová délután 2 órakor érkezik meg. Ezután a királyi palotában kerül sor az üdvözlési ceremóniára és az udvariassági látogatásra VI. Mohammed királynál. Ezt követi a találkozó a marokkói néppel, a hatóságokkal, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel. A nap során a pápa felkeresi az V. Mohammed mauzóleumot, ellátogat a VI. Mohammed intézetbe és találkozik migránsokkal a helyi egyházmegyei Caritas székhelyén.

Március 31-én, vasárnap a Szentatya első programjaként látogatást tesz a témarai szociális szolgáltató központban. Ezután papokkal, szerzetesekkel és megszentelt életet élőkkel, valamint az Egyházak Ökumenikus Tanácsának képviselőivel lesz találkozója a rabati székesegyházban. Az ebédet követően a pápa szentmisét mutat be. Utolsó programjaként délután 5 óra után a rabati nemzetközi repülőtéren búcsúzik el vendéglátóitól, majd visszaindul Rómába, ahová a tervek szerint este fél 10 körül érkezik meg.

Vatikanews

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑