Cadmus fordítás Cadmus

Kreml: Minden követelésünket el kell fogadniuk, ha békét akarnak

2022. 07. 05.

Peszkov szerint csökkent az igény az iránt, hogy békés úton rendezzék az ukrajnai konfliktust, de „előbb-utóbb a józan észnek diadalmaskodnia kell”.

Ukrajnának minden követelésüket jóvá kell hagynia, amikor a tárgyalások folytatódnak – ezt mondta Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő a Rosszija-1 adásában.

Úgy fogalmazott: szerinte csökkent az igény az iránt, hogy békés úton rendezzék az ukrajnai konfliktust, de „előbb-utóbb a józan észnek diadalmaskodnia kell”, akkor pedig Ukrajnának vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz és „ismét meg kell érteniük, hogy mik Moszkva feltételei”.

Le kell ülniük az asztalhoz és el kell fogadniuk ezeket. És utána egyszerűen csak hivatalossá kell tenniük azt a dokumentumot, amelyről sok szempontból nézve már megegyeztünk” – mondta Peszkov.

A szóvivő arról is beszélt, hogy szerinte a nyugati államok „a háború folytatására tették fel lapjaikat” és ezért nem engedik meg Ukrajnának, hogy a békéről tárgyaljanak velük. Ezen kívül szót ejtett arról, hogy szerinte az európai államok vezetői nem a saját nemzetük érdeke szerint cselekszenek, és „a nyugati kollektívának” rendelik alá magukat.- írta a mandiner.hu.

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑