Cadmus fordítás Cadmus

Külön egyenruhát kapnak a muszlim rendőrnők Nagy-Britanniában

 

Az egyesült királyságbeli West Yorkshire megyei rendőrség külön egyenruhát terveztetett a muszlim női alkalmazottaknak.

Az új egyenruha nem olyan kihívó, mivel nem mutatja a női alakot. A rendőrség reményei szerint a bő ruha annyira szimpatikus lesz más etnikai csoportok számára is, hogy egyből csatlakozni akarnak majd a csapathoz.

A muszlim nők számára már eddig is engedélyezett volt a hidzsáb vagy a fejkendő viselete, de külön egyenruhát még nem kaptak. A Daily Mail szerint a hosszú, karokat eltakaró ruhát jól fogadták a rendőrség munkatársai.

Angela Williams vezető helyettes reméli, hogy az új dizájn majd azokat is a rendőri pályára csábítja, akik eddig az egyenruha miatt nem csatlakoztak. Minden közösség számára nyitott a lehetőség, hogy elmondják, milyen egyenruha felelne meg az ő szükségleteiknek – tette hozzá.

Firzana Ahmedet érte a szerencse, hogy elsőként viselhette az új egyenruhát. Elmondása szerint pozitív visszajelzéseket kapott a helyi közösségtől Bradfortban. Az új egyenruhát már bemutatták a helyi muszlim női tanács előtt is.

A rendőrség annak érdekében, hogy elég píszí legyen, mindent megtesz azért, hogy egyre több olyan embert tudjon a sorai között, akik az LMBTQ-közösség tagjai, vagy valamelyik etnikai, vallási kisebbséghez tartoznak, vagy egyéb oknál fogva hátrányos helyzetűek.

888.hu – Tóth Dalma

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑