Cadmus fordítás Cadmus

Kurz és Lavrov az afganisztáni helyzet kapcsán egy lehetséges migrációs hullámról tárgyalt

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az afganisztáni helyzet kapcsán egy lehetséges migrációs hullámról tárgyalt közös munkavacsorájukon – közölte szerdán az osztrák kancellár hivatalának egyik szóvivője Bécsben.

Az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva az illetékes elmondta, hogy mindenekelőtt a nemzetközi politikai kérdések kerültek előtérbe a kancellár hivatalában tartott találkozón.

“A kancellár megerősítette, hogy a 2015-ös migrációs válság nem ismétlődhet meg” – ismertette a szóvivő, aki szerint a fehérorosz-litván határon kialakult menekültügyi helyzetet is megvitatták, amelyért európai politikusok Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt teszik felelőssé.

Az illetékes közölte, hogy a felek érintették a klímavédelem és a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina engedélyeztetésének kérdéseit, de szót ejtettek a bilaterális gazdasági kapcsolatokról is a mintegy kétórás tanácskozáson.

Hasonló kérdések merültek fel Lavrov és osztrák hivatali partnere, Alexander Schallenberg korábbi megbeszélésén is, amelyen a két tárcavezető arra törekedett, hogy a két ország közös ügyeit hangsúlyozzák, mindazonáltal a kommentárok szerint a köztük lévő nézetkülönbségeket sem rejtették véka alá.

Lavrov csütörtökön az osztrák ipar képviselővel fog találkozni, mielőtt tovább utazna Rómába.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑