2017. 09. 23.

Kutatás: sehol a világon nem örülnek a migrációnakMég ha nem is szeretjük bújni a száraz adatokat, ezt a kutatást mindenképp érdemes elolvasni.

Az Ipsos kutatóintézet 25 országban végezte el a kutatását a migráció témakörében, szerte a Földön, az intézet 65 éven aluliakat kérdezett meg.

A migráció rossz, értem?

A kutatás szerint az országok 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a bevándorlás negatív hatásokkal jár – köztük Törökország, Olaszország, Magyarország és Szerbia. Az ellenoldal, azaz akik a bevándorlás pozitívumairól számoltak be, mindössze 21 százalékot képviselnek a kutatásban.

Svédországban csökken a leginkább azok száma, akik szerint a bevándorlás pozitív következményekkel jár: mindössze a válaszadók 25 százaléka nyilatkozott így.

Átlagosan a válaszadók fele gondolja úgy, hogy túl sok migráns van az országában: Törökországon belül 83 százalék vélekedik így, Olaszországban 66 százalék, Dél-Afrikában és Oroszországban pedig 62 százalék.

A résztvevők majdnem fele – 44 százaléka – úgy vélekedett, hogy a bevándorlás rossz irányba változtatja az országot. Itt is Törökország és Olaszország magaslik ki.

49 százalékra tehető azon válaszadók száma, akik szerint az állami segélyezést túlságosan megterheli a bevándorlás. Törökország mellett már Svédországban is elterjedt ez a nézet (56 százalék).

Menekültek? Ugyan…

Átlagosan 59 százalék vélekedik úgy, hogy a migrációval a terrorizmus férkőzik be az országukba. Szintén többségben vannak azok – 53 százalék –, akik szerint az országukba érkező jövevények nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók.

Átlagban a válaszadók kevesebb, mint fele – 43 százalék – bízik abban, hogy a bevándorlókat sikerrel lehet integrálni a befogadó társadalomba.

Orientalista.hu – 888.hu

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com