Kuvait honvédelmében is szerepet kap a magyar kibercég

A legnagyobb kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. szakmai támogatásával indította el IT-biztonsági üzletágát az arab-öbölbeli országban.

A kuvaiti internetszolgáltató QualityNet október 29-i kiberbiztonsági konferenciáján jelentette be, hogy telekommunikációs cégből ICT szolgáltatóvá alakul, külön kiberbiztonsági üzletággal, amely magyar partnere, a QUADRON Kiberbiztonsági Kft. szakmai támogatásával valósult meg. A két cég 2016 óta működik együtt, az eddigi tapasztalatok pedig mindkét oldalról pozitívak.

„A közel-keleti régióban sokkal gyakrabban történnek kibertámadások, ám tudásban 5-10 éves lemaradásban vannak hozzánk képest, így a mi tapasztalatunk és szakértelmünk rendkívül értékes számukra” – fogalmazott Gulyás Péter, a QUADRON ügyvezető igazgatója, aki a kuvaiti konferencián Michael Daniel, Barack Obama volt biztonsági vezetője és tanácsadója társaságában tartott szakmai előadást.

A kiberbiztonsági üzletág új ajtókat nyit meg a QualityNet előtt, hiszen a magas fenyegetettség miatt új ügyfeleket nyerhetnek, melyeknek a QUADRON segítségével már értéknövelt szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

„Eddigi együttműködésünk keretében házon belüli adatvédelmi szolgáltatásokat kaptak tőlünk, biztonsági stratégiát készítettünk, és kiképeztük a szakértőiket a kurrens IT-biztonsági problémák kezelésére. Az új üzletágban ezt a kompetenciát kell tovább építenünk: belső és külső stratégiát készítünk, csapatot szervezünk, kiképezzük az újonnan érkező munkavállalókat. Az a célunk, hogy a QualityNet ICT szolgáltatóvá válva, a kiberbiztonság terén is piacvezető legyen a régióban” – mondta Gulyás Péter.

A szintlépés a QUADRON számára is új lehetőségeket jelent: 2018-ban a cég kuvaiti tevékenységéből 3-5 millió dollár bevételt tervez, amely a következő 3 évben ennek többszöröse is lehet, hiszen a QualityNet anyavállalata, a piacvezető Batelco számos országban – többek között Jordániába, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és a Maldív-szigeteken – is jelen van leányvállalataival, amelyekkel a magyar kiberbiztonsági cég együttműködhet a jövőben.

A QUADRON két ilyen projektben már is felkérést kapott, amelyek teljesítéséhez más stratégiai partnereket is be kell vonnia Magyarországról, hiszen több tíz vagy akár százas nagyságrendben is szükség lehet kibervédelmi szakértőkre ezekben a projektekben, melyek jellemzően a közlekedési infrastruktúra és a honvédelem területén valósulnak meg.

Orientalista.hu – Kamaraonline, MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑