Le akartak fejezni három belga nőt Marokkóban, mert rövidnadrágban voltak

Három belga nőnek kellett elmenekülnie Marokkó egyik falvából, ugyanis azzal fenyegették meg őket, hogy levágják a fejüket. Az önkénteskedő nők rövidnadrágban jártak, ami nem tetszett egy helyi tanárnak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Kénytelen volt Marokkóból hazautazni Belgiumba három nő, ugyanis halálos fenyegetéseket kaptak. Az Adar nevű faluban önkénteskedő lányok egy 37 tagú csoport tagjai voltak, akik a településen segítettek utat építeni.

A nők többször is rövidnadrágban jelentek meg, ami a helyi általános iskola egyik tanárát feldühítette.. A pedagógus a közösségi oldalán fenyegetőzött azzal, hogy levágja a nők fejét. Egyes hírek szerint azt is írta, hogy “most megtanulják majd, mit jelent nem tiszteletben tartani a muzulmán hitet”.

A tanárt őrizetbe vették, és terrorcselekményre való felbujtás miatt indult nyomozás ellene.

Az önkéntesprogramot a belga Bouworde nevű szervezet koordinálta, de az incidenst követően bejelentették, hogy az össze Marokkóban tevékenykedő csoportot visszahívják. Az incidens hatalmas felháborodást váltott ki, még egy Facebook-oldalt is létrehoztak Yes We Short néven. Casablancában pedig tüntetést is szerveztek, hogy a belga lányokat támogassák.

A mostani incidens néhány hónappal az után történt, hogy Marokkóban egy norvég és egy dán turistalányt lefejeztek.

PestiSrácok.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑