Cadmus fordítás Cadmus

Legalább hat civil halálos áldozata van három szíriai robbantásnak (videó)

2019. 11. 12.

Legalább hat polgári személy meghalt hétfőn ismeretlen tettesek által elkövetett három robbantásos merényletben az északkelet-szíriai Kamishliben.

Két gépkocsiba és egy motorkerékpárba rejtett pokolgép robbant a sokszínű város piacán. Legalább 22 ember megsebesült.

A SANA szíriai állami hírügynökség terrorcselekménynek minősítette a robbantásokat. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a merénylet elkövetését.

Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója fekete füstoszlopot, kiégett autókat, halottakat és sebesülteket szállító mentőket látott két robbanás helyszínén. A polgári védelem önkéntesei a tűz eloltásán fáradoznak.

A támadásokat néhány órával azután követték el, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta egy pap és az apja meggyilkolását. Az örmény katolikus egyház lelkészét és apját akkor ölték meg fegyveresek hétfőn, amikor Deir-Ezzor városba tartottak, hogy ellenőrizzék a régebben az IÁ ellenőrzése alatt álló város egyik templomának helyreállítását.

Az észak-szíriai városban számos merényletet hajtottak végre, közülük soknak az elkövetőjeként az IÁ jelentkezett. 2016 júliusában legalább 44 ember halt meg egy öngyilkos támadásban, 2019 augusztusában pedig a kurd rendőrség egyik rendőrét ölték meg. Mindkét támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

MTI nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑