2018. 09. 18.

Legkevesebb száz ember vesztette életét áradások miatt Nigériában

Az utóbbi napok heves esőzései kiváltotta súlyos áradásokban az ország középső és déli felében szedtek halálos áldozatokat és okoztak hatalmas károkat – közölte hétfőn a nyugat-afrikai ország katasztrófavédelmi hatósága.

Kogi, Niger, Anambra és Delta szövetségi tagállamokban vészhelyzetet hirdettek, ebben a régióban a szövetségi kormány vette át a keresési-mentési munkálatokat, illetve a katasztrófa sújtotta lakosság támogatását.

Az esős időszakban gyakran keletkeznek árvizek a térségben, ahol az infrastruktúra rossz állapota, valamint a megfelelő óvintézkedések hiánya csak fokozza pusztítást, amelyhez fogható 2012 óta nem volt a kontinens legnépesebb országában. Sani Datti, a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint eddig tíz tagállamban száz életet követeltek az árvizek.

A Niger deltájában fekvő Delta állam az ország, illetve az egész kontinens egyik fő olajtermelő vidéke. Értesülések szerint az áradások nincsenek egyelőre hatással a kitermelésre. Kogi és Niger államok az ország központi részén, Anambra és Delta pedig a déli részében találhatóak.

MTI

, , ,
Back to Top ↑