Cadmus fordítás Cadmus

Legkevesebb száz ember vesztette életét áradások miatt Nigériában

2018. 09. 18.

Az utóbbi napok heves esőzései kiváltotta súlyos áradásokban az ország középső és déli felében szedtek halálos áldozatokat és okoztak hatalmas károkat – közölte hétfőn a nyugat-afrikai ország katasztrófavédelmi hatósága.

Kogi, Niger, Anambra és Delta szövetségi tagállamokban vészhelyzetet hirdettek, ebben a régióban a szövetségi kormány vette át a keresési-mentési munkálatokat, illetve a katasztrófa sújtotta lakosság támogatását.

Az esős időszakban gyakran keletkeznek árvizek a térségben, ahol az infrastruktúra rossz állapota, valamint a megfelelő óvintézkedések hiánya csak fokozza pusztítást, amelyhez fogható 2012 óta nem volt a kontinens legnépesebb országában. Sani Datti, a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint eddig tíz tagállamban száz életet követeltek az árvizek.

A Niger deltájában fekvő Delta állam az ország, illetve az egész kontinens egyik fő olajtermelő vidéke. Értesülések szerint az áradások nincsenek egyelőre hatással a kitermelésre. Kogi és Niger államok az ország központi részén, Anambra és Delta pedig a déli részében találhatóak.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑