2019. 02. 02.

Líbiából 800 ezer migráns indulna meg Európa felé

A líbiai politikai vezetés szerint az országban mintegy 800 ezerre teszik azoknak a migránsoknak a számát, akik jelenleg is ott élnek, csak arra várnak, hogy megindulhassanak Európa felé.

Fájez esz-Szarrádzs a Líbiai Elnöki Tanács elnöke és Líbia miniszterelnöke elmondta, hogy a náluk levő migránsoknak csupán egy nagyon kis része van menekülttáborokban. A legtöbb migráns, aki az EU területére szeretne szökni, szabadon van.

Az elnök azután szólalt meg, hogy az osztrák köztársasági elnök Bécsben kritizálta Líbia kormányát, ahova még a hét elején látogatott el a líbiai elnök. “Enyhén szólva: a körülmények messze vannak a kívánatostól” – mondta Alexander Van der Bellen személyesen esz-Szarrádzsnak.

A líbiai elnök a bécsi sajtótájékoztatón a kritikát “elfogadhatatlannak” nevezte, mondván, hogy megtesznek mindent, amit tudnak.

Természetesen a táborokban uralkodó körülmények nem ideálisak, sok a probléma, sok a kihívás” – mondta a líbiai elnök.

Azt azonban érdemes észben tartani, hogy Líbiában az illegális migránsok száma meghaladja a 800 ezret az egész országban. Viszont csak 20 ezren vannak táborokban” – mondta a líbiai politikus, hozzátéve, hogy tárgyalásokat folytatnak a migránsokat kibocsátó államok fejlesztéséről és a migránsok hazatoloncolásáról.

888.hu

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑