Cadmus fordítás Cadmus

Líbiai hajótörés: emelkedett a halálos áldozatok száma

Hatvannégyre emelkedett a Líbiai partjainál a hétvégén történt hajótörés halálos áldozatainak száma – közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivője hétfőn.

Flavio Di Giacomo a Twitteren számolt be a szombati balesetről. A két csónak Európába tartó menekülteket szállított.

Az olasz parti őrség egyik hajója vasárnap este 86 túlélőt és 8 holttestet szállított partra Catania egyik kikötőjében. Di Giacomo elmondása szerint további 56 ember eltűnt, feltételezhetően meghalt.

A líbiai haditengerészet szerint 272 embert mentettek ki, akik csónakokon próbálták elérni Európa déli részének partjait, de hajótörést szenvedtek. Az egyik csónak motorja elsüllyedt, a másiké leszakadt.

A csónakokon tartózkodók között 53 nő és 57 gyermek volt. Az egyik csónakon két nő holttestét találták a hatóságok. A túlélőket Tripoliba szállították.

A hétvégi hajótörés 2018 első, illegális bevándorlók halálát okozó tragédiája a Földközi-tengeren. 2017-ben 3116 bevándorló fulladt a tengerbe a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint.

Tavaly összesen 119 369 ember érkezett Európába illegális úton a Földközi-tengeren át, 34 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban.

Orientalista.hu – Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑