Cadmus fordítás Cadmus

Likvidálták a szomáliai terrorszervezet két tagját

2020. 03. 08.

Kenyában a hatóságok végeztek az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet két feltételezett tagjával – közölte a rendőrség szombaton.

A beszámoló szerint az összecsapás Garissa megyében történt, nem messze a szomáliai határtól. A rendőrségi tájékoztatóból kiderült: a hatóságok arról értesültek, hogy fegyveresek túszokat ejtettek, és váltságdíjat követeltek a megye egyik részén.

A helyszínre kivonuló rendőrségi osztag összetűzésbe került a fegyveresekkel. Az összecsapásban megölték a két terroristát, akiknél nagy mennyiségű lőszer és lőfegyver volt.

Kenyában magas szintű készültség volt érvényben a biztonsági erőknél, miután olyan értesüléseket kaptak, hogy az al-Shabaab terrorszervezet egy meg nem határozott helyszínen támadásra készül. A rendőrség megerősítette a jelentősebb intézmények védelmét.

A szomáliai dzsihadista szervezet rendszeresen hajt végre támadásokat Kenyában megtorlásul amiatt, hogy Kenya 2011-ben katonákat küldött Szomáliába a közös határ menti támadások és emberrablások miatt.

A terrorszervezet az év eleje óta fokozta támadásait Kenyában. Januárban négy iskolás gyerek halt meg a szomáliai dzsihadisták és garissai rendőrök közötti tűzpárbajban. A támadók egy távközlési tornyot is célba vettek támadásukban.

MTI, Hirado.hu

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑