Cadmus fordítás Cadmus

Macron a feszültség csökkentéséről egyeztetett a palesztin elnökkel

2022. 06. 07.

 A palesztinok és az izraeliek közötti feszültség csökkentését sürgette Emmanuel Macron francia elnök helyi idő szerint szombaton, Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott telefonos egyeztetésén.

A palesztin WAFA hírügynökség vasárnapi tájékoztatása szerint a francia elnök hangsúlyozta, hogy a vitás kérdéseket politikai úton kell rendezni a régió békéje és stabilitása érdekében, egyúttal Párizsba invitálta Abbászt.

A palesztin elnök “tűrhetetlennek” nevezte a jelenlegi helyzetet, valamint bírálta Izraelt, amiért szerinte a zsidó állam “nem tartja be a békeegyezményekben foglalt kötelezettségeit”.

Márciusban újabb terrorhullám kezdődött Izraelben, és ezért meredeken nőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között. Az izraeli hadsereg fokozta ciszjordániai tevékenységét, hogy megkísérelje megfékezni a terjedő erőszakot.

Március közepe óta legkevesebb 32 palesztin vesztette életét. Sokan közülük razziákon kitört összecsapásokban, de palesztin civilek is áldozatul estek a Ciszjordániában fellángolt tűzharcokban.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑