Cadmus fordítás Cadmus

Macsétákkal mészároltak le keresztényeket Kongóban

2020. 02. 06.

Iszlamista szélsőségesek hajtottak végre támadást a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti vidékén élő keresztény közösségek ellen. A kongói hadsereg az elmúlt hónapokban nagy erőket vont össze a térségben, hogy megakadályozza az iszlamisták támadásait – írta a The Guradian.

Civil megfigyelők szerint a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) nevet viselő ugandai iszlamista csoport áll a kongói falvak elleni támadások mögött – adta hírül a Linga.org. A térségben tavaly október végén lángolt fel az erőszak, amikor a kongói hadsereg hadműveletet indított a csoport ellen. Azóta mintegy 250 ember halt meg a támadásokban.

Az ADF fegyveresei kedd éjszaka támadtak meg négy falut a Kongó keleti részén fekvő Beni tartományban. Az iszlamisták macsétákkal negyedelték fel a keresztényeket – nyilatkozta Bani Donat Kibwava az AFP-nek. A brutális módszerrel összesen ötvennyolc embert öltek meg. A legnagyobb mészárlást az Ochia várostól nyugatra lévő Manzinje faluban hajtották végre, ahol harminc emberrel végeztek. A fegyveresek támadásaikat az éjszaka leple alatt hajtották végre négy falu ellen. Az áldozatok között nők is voltak, akiket meg is erőszakoltak – mondta Richard Kivanzanga Beni terület adminisztrátora.

Az áldozatok között volt egy anglikán lelkész is, aki Eringeti faluban szolgált – tette hozzá Omar Kavota, a Cepadho emberjogi szervezet tagja a Reuters hírügynökségnek.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Vasárnap.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑