Cadmus fordítás Cadmus

Magyar nőt erőszakolt meg három eritreai férfi

2016. 09. 02.

Egy magyar nőt erőszakolt meg a türingiai Mühlhausenben három eritreai férfi – közölte kedden a Thüringer Allgemeine című német lap hatósági forrásokra hivatkozva.

A három férfi vizsgálati fogságban van – közölte az újság. Harko Krieg főügyész szerint a bűncselekmény szombatra virradóan történt a Mühlhausen pályaudvarának közelében lévő viaduktnál.

Thomas Soszynski, a helyi rendőrség szóvivője a Thüringer Allgemeine megkeresésére annyit mondott: a hatóságok felkutatták az elkövetőket, és még vasárnap őrizetbe vették őket. Az ügyészség szerint a három férfit hétfőn előállították. Jelenleg a türingiai Tonna település börtönében vannak – írja az MTI.

Harko Krieg  főügyész szerint mindhárom férfi Kelet-Afrikából, Eritreából érkezett Németországba. A főügyész közölte, hogy a rendőrségi vizsgálat befejezése után vádat emelnek ellenük.

A Thüringer Allgemeine szerint egyelőre nem ismert, hogy a Magyarországról származó nő miért tartózkodott Mühlhausenben. A lap szerint erről sem a rendőrség, sem az ügyészség nem adott tájékoztatást.

Nem kért konzuli segítséget

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke közölte: a magyar nő nem kért konzuli segítséget. Hozzátette: a német rendőrség nem értesítette a berlini magyar nagykövetséget a történtekről, de ez nem is kötelessége, csak ha az áldozat ezt kéri.

Amint Szijjártó Péter tárcavezető tudomást szerzett az esetről, azonnal utasította a berlini nagykövetet, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, és jelenleg várják az információkat – közölte a sajtófőnök. A nagykövetség mindent megtesz azért, hogy kapcsolatba léphessen az áldozattal, és minden segítséget megadjon neki – hangsúlyozta.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑