2018. 09. 23.

Magyar támogatás a szülőföldjükön maradt keresztényeknekMagyarország a világon egyedülálló módon támogatja az üldözésnek kitett keresztény közösségeket. Hazánk a Hungary Helps program keretén belül Libanonban egy családsegítő központ és a nőket oktató szakképző tanműhely építését finanszírozza.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a magyar kormány a szülőföldjük térségében maradt közel-keleti keresztény és más üldözött vallási és nemzetiségi kisebbségekhez tartozó családok megsegítéséréért 310 millió forintot ad az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház Libanonban, Kessrouan régióban tervezett projektjeinek megvalósítására.

A keresztényeket megsegítő projekt egy családsegítő központ és egy elsősorban nőket oktató szakképző tanműhely létrehozását célozza meg. A magyar kormány ezzel törekszik megelőzni a migrációt, hogy az elvándorlás helyett a helyben maradást válasszák a libanoni keresztények.

A Magyarország 463 millió forinttal támogatja templomok felújítását Libanonban. A harminchárom templom helyrehozatala két ütemben majd két évig fog tartani.

Béchara Boutros Al-Rai bíboros, Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája Augusztus 20,-án Szent István ünnepe alkalmából látogatott Magyarországra.

Budapesti látogatása során Magyarország és a nemzetközi közösség segítségét kérte a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti ősi keresztények fennmaradásához. Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája méltatta hazánk gyakorlatát, mely szerint támogatja a közel-keleti keresztények helyben maradását.

Az S4C -nek interjút adó Al-Rai bíboros külön megköszönte a magyar népnek, hogy nem feledkezett meg a közel-keleti keresztény testvéreiről.

S4C.news – Kassab Adonis

, , , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com