Cadmus fordítás Cadmus

Maoista lázadók megöltek kéttucatnyi indiai rendőrt egy rajtaütésben

Maoista lázadók megölték az indiai biztonsági erők legkevesebb 22 tagját egy rajtaütésben az ország középső részén lévő Cshattíszgarh államban – közölték vasárnap tisztségviselők.

A biztonsági erők több alakulata az eset előtt lázadók után kutatott egy közös hadműveletben a törzsek uralta államban, és éppen visszatértek, amikor a szélsőbaloldali naxalita mozgalom egy csoportja lesből rátámadott az egyik egységre.

Tűzpárbaj alakult ki közöttük, amely négy órán át tartott – mondta az állami kormány egyik tisztségviselője a helyi fővárosból, Rájpurból. Az ádáz küzdelemben további kéttucatnyi rendőr megsebesült, és van néhány eltűnt is, akit keresnek.

Cshattíszgarhban gyakran alakul ki összecsapás a naxaliták és a biztonsági erők között, de utóbbiak 2017 óta nem szenvedtek ilyen súlyos veszteséget, mint most. A maoista naxaliták több évtizede folytatnak fegyveres lázadást a kormányerők ellen, mint állítják, a legszegényebbek érdekében.

Embereik sűrű erdőkben rejtőzködnek, ezekből indítják a támadásokat, de a szomszédos indiai államokban is jelen vannak. A naxalita lázadásnak az utóbbi két évtizedben több mint 3300 halálos áldozata volt egy terrorizmussal foglalkozó dél-ázsiai portál szerint.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑