Cadmus fordítás Cadmus

Marokkói migránsok támadtak Horvátországban és Németországban

Marokkói migránsok támadtak rá emberekre a hétvégén a németországi Essenben és Zágrábban is. Az esseni gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak, a zágrábi támadó esetében szexuális erőszak kísérlete helyett csupán szeméremsértés miatt indított eljárást a horvát rendőrség.

A szövetségi rendőrség friss közlése szerint augusztus 19-én rablótámadás történt az esseni főpályaudvaron. Egy négyfős társaság tagjai két utastól ellopták a pénztárcájukat, majd miután ezt ők észrevették és kérdőre vonták a tolvajokat, azok rájuk támadtak, és letört nyakú üveggel fenyegették őket. A rendőrség három gyanúsítottat Essenben, egyet Dortmundban elfogott és megtalálták náluk az ellopott értékeket is.

A négy gyanúsított 23 és 25 év közötti, marokkói származású férfi. Legalább egyikük németországi tartózkodási jogcímét még tisztázni kell. A rendőrség közlése szerint a gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak, sérülésről a hatóság nem számolt be.

2017. augusztus 18-án, pénteken este 22 óra körül egy marokkói menekült megkísérelt megerőszakolni egy nőt Zágráb belvárosában, az Importanne bevásárlóközpontban. A horvát rendőrség azonban a cselekmény körülményei ellenére, a szexuális erőszak bűntettének kísérlete helyett csupán szeméremsértés vétségének ügyében folytat eljárást. Ez egy héten belül már a második ilyen eset Horvátországban.

A megtámadott nő 19 éves segítségért kiáltva, vérző szájjal, a nyakán jól látható véraláfutásokkal futott ki az Importanne bevásárlóközpont mellékhelyiségből. Ezt követően pár perc múlva a 22 éves marokkói migráns elmenekült a helyszínről, ahonnan egy éppen induló helyi autóbuszjáratra felszállva távozott, a kiérkező rendőrök nem tudták elfogni.

Az elkövető azonban később visszatért a helyszínre, ahol a bevásárlóközpont egyik biztonsági őre felismerte, majd kihívta a rendőrséget, akik előállították, Az előzetes letartóztatás elrendeléséről a Zágráb Megyei Bíróság fog dönteni. A kérdéses bevásárlóközpontban állítólag július végén már történt egy hasonló eset, akkor azonban az áldozat nem tett feljelentést.

A horvát rendőrség nyilatkozatai szerint – a cselekmény körülményei ellenére, a szexuális erőszak bűntettének kísérlete helyett – csupán szeméremsértés vétségének ügyében folytat eljárást, amely alapján legfeljebb 1 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat az elkövető.

Az Importanne-ban dolgozók szerint a menekültek kisebb-nagyobb csoportokban állandóan jelen vannak a bevásárlóközpontban, alkoholt fogyasztanak, egész éjszaka ott tartózkodnak és sűrűn járnak a mellékhelyiségre különböző okokból.

Orientalista.hu – Hirado.hu, www.vecernji.hr, www.rp-online.de

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑