Cadmus fordítás Cadmus

Medvegyev: Oroszország növelte fegyvergyártását

2023. 02. 25.

Oroszország nemcsak növelte fegyvergyártását, de tanulmányozta az ellenség fegyvereit is, amiből sok hasznos következtetést vont le a maga számára – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, volt orosz elnök a Nacionalnaja oborona című orosz katonai folyóirat szombati számában megjelent interjúban.

Medvegyev szerint az orosz hadiüzemek a nap 24 órájában dolgoznak, hogy kielégítsék az exponenciálisan növekvő védelmi megrendeléseket.

Cáfolta azokat a kijevi és nyugati híreszteléseket, miszerint az orosz erők kifogyóban vannak egyes rakétatípusokból, és a nyugati szankciók akadályozzák Moszkva képességeit, hogy feltöltse az irányított fegyverekből rendelkezésére álló készleteit, amelyek gyártása importált mikrochipeken alapul.

Medvegyev szerint, aki Vlagyimir Putyin elnök helyettese a hadiipart felügyelő katonai-ipari bizottság élén, egyes hadiüzemek nemcsak “több tízszeresére” növelték kapacitásukat, hanem a legkorszerűbb technológiát is alkalmazzák, és teljes mértékben lépést tartanak a megnövekedett igényekkel.

Emellett új üzemek is épülnek, és a felemelt fizetéseknek köszönhetően sikerült a legtapasztaltabb munkaerőt alkalmazniuk – állította.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑