Még legalább egy év vírushelyzettel számolnak Izraelben

Úgy számolnak, hogy minimum jövő tavaszig kell majd számolni a világjárvány okozta helyzettel. Ezzel együtt az ország fele már május elején újra munkába állhat.

Izrael egészségügyi minisztériuma csütörtökön közzétett jelentésében részletesen mutatja be azt, miként is alakulhat az ország vírussal szembeni küzdelme a következő hónapokban. Erről az IsraelHayom is beszámolt.

Jövő héten a munkavállalók 30 százaléka, rá két hétre pedig már a dolgozók fele ismét visszatérhet munkahelyére. — áll az ambiciózus tervben. A javaslatban szerepel, hogy a dolgozókra a megfelelő óvintézkedések vonatkozzanak, és mindenképpen váltott műszakban kell teljesíteniük.

A szigorú korlátozásai miatt egy minapi nemzetközi felmérés szerint 40 állam közül a járvány ellen leghatékonyabban fellépő Izraelben továbbra is érvényben marad a 65 év felettiekre vonatkozó szabályozás.

Vagyis a betegek és minden 70 év feletti továbbra sem hagyhatja el lakását, vagy annak közvetlen közelét. Továbbra sem engedélyezett a társasági élet, így a vallásos és az ünnepi események.

A tárca tervében ugyanakkor kikötötték:

az engedményeket csak abban az esetben foganatosíthatják, ha az ország kórházaiban a következő napokban legalább 7500 új ágyat tudnak elhelyezni – ebből 2500 megy az intenzív osztályokra -, és ha sikerül újabb anyagi fedezetet biztosítani a vírust tesztelő laboratóriumokra és az ott dolgozó személyzetre.

Ha minden a várakozásnak megfelelően alakul, május közepére már egyes üzletek is kinyithatnak. Mindehhez biztosítani kell a boltok vezetőinek azt, hogy csak ellenőrzött mennyiségű vásárló legyen éppen a helyiségekben. A fodrászatoknál és szépségszalonoknál csak akkor engedélyezett a működés, ha egyszerre csak egy klienst szolgálnak ki.

Folytatás

Neokohn.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑