Cadmus fordítás Cadmus

Még nem tisztázott ki birtokolja a szíriai Al-Omar olajmező (videó)

2017. 10. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja a hadműveleteket Al-Majadintól délre, miközben az Al-Omar olajmező helyzete tisztázatlan maradt.

Az elmúlt hétvégén az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) kurd többségű milíciái (és az ISIS-től átállt, újdonsült “szabadságharcosok”) bejelentették az Omar olajmező elfoglalását az Euphrates-folyó keleti partján, Deir Ezzor tartományban. Habár, kurd források mindeddig képtelenel voltak bármilyen képi bizonyítékot szolgáltatni az SDF előrnyomulásáról.

Néhány helyi forrás szerint az SDF Omar olajmező feletti “ellenőrzése” azután vált lehetővé, hogy a ISIS terrorista entitás térségben jelenlévő militánsai átálltak az USA támogatta milíciákhoz (magyarul: a “kalifátus” fekete kalózlobogóját lecserélték a kurd vezetésű SDF citromsárga zászlójára és szélsőséges vahhabita terroristából “demokratikus” érzelmű “szabadságharcossá” váltak).

Eközben a Deir Ezzortól északra lévő olajmezőkről szintén ellentmondásos hírek érkeznek. Néhány forrás azt állítja, hogy a szíriai kormánycsapatok benyomultak ezek területére, mások szerint a területek az SDF milíciái kezén maradtak.

Mostanáig a Szíriai Arab Hadsereg előrenyomult Al-Majadin várostól délkeletre és felszabadította Mahkan és Kurijah falvakat, valamint elérte Al-Asharat. Az összecsapások Al-Asharanál még mindig zajlanak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑