2020. 04. 05.

Megfertőződtek a fő onkológiai kórház dolgozói Egyiptomban

Egyiptomban megfertőződött az új koronavírussal a legjelentősebb onkológiai kórháznak, a Kairói Egyetemhez tartozó klinikának 17 egészségügyi dolgozója, ezért karanténba kellett őket helyezni – közölték szombaton tisztségviselők. Az egyetem vizsgálatot indít az ügyben – tették hozzá hivatalos közleményben.

A közlemény büntetést helyez kilátásba, ha kiderülne, hogy hanyagság okozta a csoportos fertőzést. Megvizsgálják, hogy az onkológiai intézet milyen belső intézkedéseket hozott a fertőzések elkerülése érdekében, különösen az új koronavírus okozta világjárvány kezdete óta.

Az intézetet három napra bezárják teljes fertőtlenítés végett, csak sürgős eseteket látnak el – közölték. Minden alkalmazottat és a klinikán fekvő összes beteget – több százat – letesztelik, hogy kiszűrjék az esetleges további fertőzéseket.

A kórházigazgató néhány órával korábban még csak 15 dolgozó megfertőződéséről számolt be, akkor azt mondta: három orvosról és 12 nővérről van szó – írta az AP hírügynökség.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Egyiptomban 985 fertőzöttet regisztráltak szombat reggelig, és 66 halálesetet jelentettek.

Egyiptomban március 25. óta két hétig kijárási tilalom van a járvány miatt. Bár az igazolt fertőzöttek és a halálesetek száma kicsi az ország 100 millió lakosához viszonyítva, a lakosság kis területeken tömörül, és ez nagy veszélyt jelent.

MTI, Magyar Nemzet

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑