Meghiúsítottak egy pakisztáni rendőrőrs ellen terrortámadást

Meghiúsítottak egy pakisztáni rendőrőrs elleni terrortámadást kedden az ország északkeleti részén fekvő Lahor közelében, az öngyilkos merénylet elkövetésére készülő férfit agyonlőtték – közölte a pakisztáni terrorelhárítás.

A közlemény szerint az őrsöt megközelíteni akaró gyanúsítottal tűzharcban végeztek Burki településnél. Előtte felszólították, hogy álljon meg, de ő rálőtt a rendőrökre.

A robbanóövet viselő férfi zsebében két kézigránátot és egy pisztolyt is találtak.

A pakisztáni biztonsági erők gyakran válnak a szélsőségesek célpontjaivá: 2009-ben, szintén Lahor közelében a pakisztáni tálibok terrorszervezetének, a Tehrik-i-Talibán Pakisztánnak (TTP) a fegyveresei támadtak meg egy rendőrakadémiát, és több mint 30 embert lemészároltak.

A terroristák az ilyen akciókkal azt akarják elérni, hogy a kormány ne támogassa tovább Washington terrorizmus elleni harcát a térségben, valamint iszlám törvénykezést vezetnének be az országban.

Néhány nappal korábban a pakisztáni hadsereg közölte, hogy az afgán határ közelében végrehajtott egyik rajtaütésük során végeztek két olyan fegyveressel, akit terrorista tevékenységgel gyanúsítottak. A közlemény szerint a férfiak az indiai hírszerzésnek dolgoztak, az állítást Újdelhiben azonban cáfolták.

Iszlámábád nem először vádolja Újdelhit azzal, hogy segítséget nyújt a Pakisztánban bujkáló szélsőségeseknek, India pedig azt veti szomszédja szemére, hogy a vitatott hovatartozású Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló térségében aktív iszlamista szeparatistákat támogatja.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑