Megkapta az amerikai vízumot az iráni elnök és külügyminiszter

Megkapta az amerikai vízumot Hassan Rouhani iráni elnök és Mohamed Javad Zaríf iráni külügyminiszter, és ily módon elutazhatnak az ENSZ Közgyűlésének jövő heti New York-i általános vitájára – közölte csütörtökön az iráni ENSZ-misszió.

Az iráni misszió szóvivője, Alireza Mirjuszefi a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy az amerikai vízumokat kibocsátották.

Abbász Muszavi iráni külügyi szóvivő eközben Twitter-bejegyzésében jelezte, hogy Zaríf pénteken útnak indul New Yorkba.

Az iráni külügyi tárcavezető csütörtökön korábban azt állította, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter próbálja lassítani a vízumok kiadását az iráni küldöttség számára.

Az amerikai külügyminiszter csütörtökön az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban tett látogatása során azonban azt mondta: az Egyesült Államok békésen akarja megoldani a konfliktust Iránnal.

Washington békés megoldást szeretne a szaúd-arábiai olajlétesítményeket ért támadások nyomán kialakult konfliktusban, és olyan koalíció kiépítésén munkálkodik, amely elrettentené Iránt – fogalmazott.

„Diplomáciai úton továbbra is egy koalíció kialakításán dolgozunk a béke és a békés megoldás érdekében” – mondta Pompeo újságírók előtt, miután megbeszélést folytatott az Egyesült Arab Emírségek fővárosában Mohamed bin Zájid Ál-Nahaján abu-dzabi trónörökössel. Hozzátette: reméli, hogy ezt Irán is így látja.

MTI, Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑