Cadmus fordítás Cadmus

Megkezdődött a Gázai övezet Ciprusból történő segélyezése

2024. 01. 02.

Megkezdődött a Gázai övezet Ciprusból történő segélyezése, kedden futott be a palesztin térség lakóinak szánt humanitárius szállítmánnyal az első teherhajó Egyiptomba – közölte a nicosiai kormány.

A tájékoztatás szerint a brit haditengerészet Lyme Bay nevű partraszállító hajója juttatta el a ciprusi Lárnaka kikötőjéből
a szállítmányt Egyiptomba, ahol a helyi Vöröskereszttel egyeztetve a rafahi határátkelőhöz továbbítják azt a Gázai övezet déli részén.
A nicosiai brit nagykövetség közölte, hogy a hajó fedélzetén mintegy 90 tonna segélyt, egyebek között takarókat, sátrakat, valamint tíz tonna gyógyszert szállított.

Izrael december végén engedélyezte hosszas tárgyalásokat követően egy humanitárius tengeri folyosó megnyitását. Ennek keretében izraeli biztonsági szolgálatok ellenőrzik Lárnakában a segélyeket.

A palesztin térség lakosságának több mint 80 százaléka, vagyis mintegy 1,9 millió ember menekülni kényszerült a harcok elől. A folyamatosan romló humanitárius helyzet időközben nemzetközi szervezetek érékelése szerint katasztrofális mértéket öltött.

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑