Cadmus fordítás Cadmus

Megkezdődött Kelet-Ghouta utolsó településének felszabadítása (videó)

2018. 04. 07.

Napok óta először ismét összecsapások voltak pénteken a szíriai főváros peremén megmaradt utolsó iszlamista erősség, Duma város térségében. A Szíriai Arab Hadsereg három napos ultimátuma lejárt amit a terroristáknak adtak, hogy önként adják fel a várost cserébe szabad elvonulást kapnak Idleb tartományba.

A jelentés szerint a szíriai légierő tucatnyi csapást mért a városban és környékén levő iszlamista terrorszervezetek bázisaira.

A terroristák rakétával lővik Damaszkuszt

 A szíriai állami televízió megerősítette, hogy “megtorló csapásokat” mértek az iszlamistákra, mert előzőleg rakétával támadták meg a főváros több kerületét.

Duma a kelet-ghoutai térségben fekszik, és az iszlamisták évek óta lőtték onnan Damaszkusz főként keresztények lakta negyedeit.. A szíriai hadsereg katonái orosz légi támogatással február 18-án offenzívát indítottak ellene, és
a terület 95 százalékát visszafoglalták.

Vasárnap orosz bejelentés szerint “átmeneti megállapodás” született az utolsó iszlamist csoport, az iszlamista Dzsaish Al-Iszlam fegyvereseinek az evakuálásáról Szíria északi, Törökországgal határos területére, de csütörtökön elakadtak a kiürítési műveletek.

Megkezdődött a Dumát felszabadító hadművelet

A terrorszervezet tízezer fegyverese közül négyezren kategorikusan elutasították a kivonulást, és azt akarják, hogy a Dumába maradhassanak helyszíni rendfenntartó erőként. Ezt a követelésüket a kormány elutasította.

Vasárnap és péntek között így is mintegy négyezer ember távozott a városból és környékéről, fegyveresek és civilek vegyesen. Húsz újabb autóbusz érkezett pénteken Dumába az evakuáláshoz, de a harcok miatt visszafordult.

Orientalista.hu – Sinoda (MTI, SANA nyomán)

 

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑