Megkezdte munkáját a tizenkettedik váltás

Megérkezett a műveleti területre az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszió (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) állományában szolgáló magyar békefenntartók 12. váltásának első tagja.

ke Tamás főhadnagy október végén érkezett meg Libanonba, ezzel megkezdte tevékenységét a magyar UNIFIL misszió 12. váltása Naqoura-ban, a művelet főparancsnokságán.

Eke főhadnagy Sándor Mihály főhadnagytól vette át a beosztását, aki még október végén befejezte a külszolgálatát. Horváth Zoltán alezredes, az UNIFIL Joint Geographic Information Services (JGIS) katonai vezetője további egy évig marad a műveleti területen, a 12. váltás nemzeti rangidőseként.

Eke Tamás főhadnagy a bejrúti repülőtéren (Sándor Mihály főhadnagy, Horváth Zoltán alezredes társaságában)

Sándor Mihály főhadnagy részére a hazautazása előtt megtartott ünnepségen emlékpajzsot adományozott Beatrice Puyo, a JGIS vezetője.

Eke főhadnagy újonc Libanonban, ez az első külföldi missziója. A UNIFIL 12. váltásának további két tagja 2018. február első hetében érkezik meg a műveleti területre.

Sándor főhadnagy átvette az emlékpajzsot

A magyar katonatérképészek 2006 óta, éves váltásokban teljesítenek szolgálatot a UNIFIL főparancsnokságának törzsében, Naqoura-ban, ahol a Dél-Libanonban zajló békefenntartói műveletekhez nyújtanak geoinformációs támogatást a UNIFIL egységei számára. Mindemellett részt vesznek a Libanon és Izrael között meghúzott úgynevezett Blue Line pontjainak kitűzésében.

Orientalista.hu – Honvédelem.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑