2019. 09. 30.

Megkínoztak egy palesztin foglyot Izraelben

Súlyos sérülésekkel egy izraeli kórházban ápolják az augusztusi ciszjordániai robbantásos merénylet egyik palesztin gyanúsítottját – közölte vasárnap a férfi ügyvédje, miközben az izraeli média azt jelentette, hogy a biztonsági szervek az ügyben vizsgálatot indítottak törvénysértés gyanújával.

Mahmúd Hasszan elmondta, hogy ügyfelét, Szamír Arbidot lélegeztető gépre kellett kapcsolni a jeruzsálemi Hadassza kórházban, miután több bordája eltörött, és veseelégtelenség is fellépett nála, egy nappal azután, hogy Izraelben bejelentették Arbid és két társa elfogását.

Az ügyvéd állítása szerint Arbidot az őrizetben „súlyos kínzásoknak vetették alá”.

Médiajelentések szerint az igazságügyi minisztérium közölte, kivizsgálja, hogyan hallgatták ki Arbidot a Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat ügynökei.

A gyanúsított állapotáról a Sin Bét annyit közölt, hogy a kihallgatás során rosszul lett, ezért kórházba szállították.

A Sin Bét illetékesei szombaton jelentették be, hogy elfogták a Dolev nevű ciszjordániai zsidó telep közelében, egy forrásnál elkövetett augusztusi robbantásos merénylet három feltételezett elkövetőjét.

A belbiztonsági szolgálat hozzátette, hogy az őrizetbe vett három palesztin férfi a Palesztin Felszabadítási Népfront (PFN) nevű szervezet tagja.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑