Cadmus fordítás Cadmus

Megölték Denis Cuspert német származású dzsihadistát

A már többször halottnak mondott Denis Cuspert német származású dzsihadista a kelet-szíriai Deir Ezzor tartományban vesztette életét szerdán – jelentette a SITE amerikai hírszerző csoport csütörtökön az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető sajtóorgánumokra hivatkozva.

A szélsőséges szervezetek honlapjait figyelő SITE úgy tudja, hogy az Iszlám Állam számára külföldi harcosokat propagandavideókkal toborzó egykori berlini rapper, aki legutóbb az Abu Talha al-Almani nevet viselte, Garanizs településén halt meg. A terrorszervezethez köthető hírportálokon Cuspert véráztatta holttestéről készült képeket tettek közzé, ugyanakkor az Iszlám Állam maga nem erősítette meg német származású harcosának halálhírét.

Cuspertet már több alkalommal is halottnak mondták. Utoljára 2015 októberében állították washingtoni tisztségviselők, hogy amerikai légicsapás végzett a német férfival Szíriában. A ghánai-német kettős állampolgár 2010-ben tért át az iszlám vallásra. Rapperként a Deso Dogg nevet vette fel. Egy időben széleskörű népszerűségnek örvendett, majd a radikális iszlám felé fordult, és 2014-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Cuspert a terrorszerevezet megbízásából készült számtalan videón erőszakra szólított fel és iszlamista merényletekkel fenyegetett.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑