Cadmus fordítás Cadmus

Megöltek egy képviselőt Luhanszkban, az ukrán hírszerzés vállalta

2023. 11. 08.

Autóba rejtett pokolgép végzett szerdán Mihajlo Filiponenko helyi képviselővel az Ukrajnát támadó orosz erők ellenőrzése alá került kelet-ukrajnai Luhanszk városában – közölte a régió Moszkva által támogatott kormányzója. Az ukrán katonai hírszerzés nem sokkal később bejelentette, hogy “a helyi ellenállás erőivel közösen különleges műveletet hajtottak végre” Filiponenko ellen, aki meghalt az akcióban.

Mihajlo Filiponenko fia is megerősítette, hogy apja, a luhanszki “népi milícia” egykori parancsnoka a merénylet áldozata lett.
A védelmi minisztériumhoz tartozó katonai hírszerzés a merényletet magára vállaló közleményben hóhérnak nevezte Filiponenkót, és azt írta, hogy az áldozat “szerepet vállalt ukrán hadifoglyok és polgári személyek kínzását célzó létesítmények létrehozásában”, és személyesen részt vett a kínzásokban is.

Filiponenko, aki 2014 óta aktív szereplője volt a luhanszki Moszkva-barát szeparatista mozgalomnak, szeptemberben nyert mandátumot a Moszkva által támogatott luhanszki regionális parlamentben.

Már tavaly februárban is megpróbálták megölni – szintén gépkocsiba rejtett pokolgéppel -, akkor a sofőrrel együtt különböző súlyosságú sebesüléseket szenvedtek.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑