2020. 04. 01.

Megöltek egy keresztényt, mert ivott egy kútból és megmosta az arcát

„Beszennyezte a kutat” az a pakisztáni katolikus keresztény, aki miután a mezőn dolgozott, egy kútnál megmosta az arcát és ivott a vízből. A kút beszennyezése miatt a helybéliek megölték a megmosdott arcú pakisztáni keresztényt – adja hírül a Fides missziós hírügynökség hétfőn március 2-án.

„Határozottan elítéljük Saleem Masih brutális megölését. A megbélyegzés és az előítélet ilyen tette tudatlanságról és a kisebbségek elleni intoleranciáról árulkodik” – nyilatkozta Qaisar Feroz kapucinus atya, a pakisztáni püspöki konferencia kommunikációs felelőse a Fides missziós hírügynökségnek. A Punjab tartomány Baguyana falujában élő 22 éves keresztény fiatalembert azért kínozták és ölték meg, mert beszennyezte a kutat, amiből vizet merített. A fiatalt az iszlám „Choora”, azaz tisztátalan, érinthetetlen megvető jelzővel illették, majd összeverték egy tüzes vasrúddal.

Sajnos itt nagyon sok ember tele van gyűlölettel

A barbár cselekedet után a fiatalembert Pandzsáb tartomány fővárosa, Lahor kórházába szállították, ahol február 28-án pénteken, három nappal a merénylet után belehalt sérüléseibe. Qaisar Feroz kapucinus atya így folytatja:

„Nagyon szomorú dolog azt tudni, hogy valakit pusztán csak azért megölnek, mert egy kútból vizet ivott. Saleem a mezőn dolgozott, majd a munka után vizet merített és megmosta az arcát. Sürgősen változtatni kell ezen az erőszakos magatartáson, mely végzett vele. Sajnos itt nagyon sok ember tele van gyűlölettel azok iránt, akik nem muzulmánok. Most pedig íme, egy ember vesztette el az életét”.

Folytatás…

Vaticanews

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑