Cadmus fordítás Cadmus

Megszólalt Ron Paul: Trump harci dobját üti Iránnal szemben

2017. 10. 21.

 

Ron Paul volt amerikai republikánus kongresszusi képviselő és elnökjelölt, valamint a róla elnevezett agytröszt vezetője cikkét azzal kezdi, hogy Trump notóriusan össze-visszaságot mutat külpolitikájában.

Azzal kampányolt, hogy ha elnök lesz, megjavítja a kapcsolatokat Oroszországgal, kifarol olyan megnyerhetetlen háborúkból, mint Afganisztán és befejezi a csődöt mondott amerikai „nemzetépítési” politikát a tengeren túl.

Hivatalban ennek pontosan az ellenkezőjét tette. „Sajnos Irán kivételével.” Amiben következetes maradt. És az iráni atommegállapodásról szóló beszédében az elnök zöldségeket beszélt. Például azt, hogy Teherán az al-Kaida szövetségese.

Irán ügyében elsős számú tanácsadója Trump ENSZ nagykövete, Nikki Haley, akinek semmilyen külpolitikai tapasztalata nincs. Viszont totálisan a neokonok hatása alatt áll.

Majd azt írja: „sajnálatos módon az amerikai népet a neokonok beleviszik egy újabb háborúba. Akár az Irak elleni 2003-as, katasztrofális amerikai támadásnál történt, a média felépíti a félelmet; a háborús héják akaratának adnak hangszórót a tények ellenőrzése és a neokon állításokkal szemben alkalmazott szükséges szkepszis nélkül”.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu, Ron Paul Institute

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑