Cadmus fordítás Cadmus

Megúszta a pakisztáni a büntetést, mert felajánlotta a saját húga testét

Megdöbbentő modellt alkalmaztak a vitarendezéshez a többségben muszlimok által lakott Pakisztánban, miután egy nőt brutálisan megerőszakoltak.

Az incidens a pakisztáni Pir Mahal városában következett be, amikor egy helyi férfi brutálisan erőszakot tett egy nőn. Az áldozat családtagjai azonban nem fordultak a rendőrséghez, inkább a helyi szokásjog alternatív vitarendezési modelljét alkalmazták (Pakisztánban alapvetően a család jó hírneve, becsülete az, amit ilyenkor meg akarnak óvni, a női áldozatok állapota másodlagos).

Ennek keretében elfogadták az erőszaktevő családjának bocsánatkérését, de csak azzal a feltétellel, hogy az áldozat öccse megerőszakolhatja az erőszaktevő húgát.”

A megállapodás megköttetett, így a vitarendezés két brutálisan megerőszakolt nőt és két, jogi felelősségre nem vont férfit eredményezett. Az embertelen megállapodásról még szerződés is született a két család között, ami egyúttal a lebukásukhoz is vezetett.

Ugyanis a papírok nyilvánosságra kerültek és végül eljutottak egy rendőrhöz is, aki hivatalból eljárást indított mindkét család ellen. Sajtóértesülések szerint ez 12 ember őrizetbe vételét jelentette.

888.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑