Megvan az első nő, aki pilótaként ülhetett versenyautóba Szaúd-Arábiában

Reema Juffali álmában sem remélte, hogy hazájában élhet hobbijának.

„A tilalmat tavaly oldották fel, és korábban sosem számítottam rá, hogy profi szinten versenyezhetek majd” — nyilatkozott a médiának az a 27 éves lány, akinek történetéről a The Times of Israel is beszámolt.

Reema Juffali az Egyesült Államokban tanult meg vezetni, és múlt hétvégén szállt be kamerák előtt Jaguar I-PACE eTROPHY típusú elektromos autójába, hogy egy Rijád közeli pályán koptassa a kerekeket.

A helyszínen jelen volt Abdulaziz bin Turki al-Faisal herceg is, aki a szaúdi sportélet felügyeletéért felel, és „vízválasztónak” nevezte a lány részvételét a hazai autóversenyen.

„Reemának több ezren fognak szurkolni, akárcsak egy profi autóversenyzőnek”

— hangsúlyozta a herceg, akinek hazájában hosszú éveken át tartó lobbizás zajlott azért, hogy nők is volán mögé ülhessenek. A tavalyi változásig ugyanis nem vezethettek autót és csak férfi családtagjuk vagy egy sofőr kíséretében utazhattak bárhova.

Az új törvény értelmében sorra nyíltak meg Szaúd-Arábiában a női vevőket megcélzó autószalonok. Beszámolók szerint a cseresznyeszínű Mini Cooperek mellett a nagyobb kocsik, sőt a Chevrolet Camaro és Mustang típusú autókra is van kereslet a női vásárlók körében.

Neokohn.hu, Times of Israel 

 

 

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑