Cadmus fordítás Cadmus

Mekkában csaptak le az Iszlám Állam harcosaira

Az állami erők a város keleti peremén körülzártak egy csoport férfit, akik közül négyen életüket vesztették a műveletet követő tűzpárbajban.

Az iszlám vallás fellegvárának számító Mekkában csaptak le az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet fegyvereseire a szaúd-arábiai biztonsági erők csütörtökön – jelentette az állami televízió.

Az al-Okaz című szaúdi napilap szerint az állami erők a város keleti peremén körülzártak egy csoport férfit, akik közül négyen életüket vesztették a műveletet követő tűzpárbajban.

Egy vasárnap véget ért kétnapos akcióban az Iszlám Állam két feltételezett tagjával végeztek a biztonsági erők Bisa tartományban az ország délnyugati részén, egy harmadik szélsőségest pedig megsebesítettek.

Tavaly óta a dzsihadisták több merényletet követtek el a szaúdi biztonsági erők és az ország síita kisebbsége ellen, akiket eretnekeknek tartanak. A szélsőségesek ugyanakkor a királyság szunnita uralkodó elitjét is megvetik, mert szerintük eladták magukat a Nyugatnak, és elárulták az iszlám vallást.

Szaúd-Arábia az szélsőséges iszlám a vahabizmus szülőföldje és melegágya. Az ország államvallása is a szunnita vahabita irányaz. A utolkodó család és az általuk kinevezett főmufti is ennek az irányzatnak a követője. A világ két legismertebb és legnagyobb terror szervezte az Al-Kaida és az Iszlám Állam szintén a vahabita tanokat követi.

Orientalista.hu  – MTI nyomán

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑