Cadmus fordítás Cadmus

Menekültek között robbantott az Iszlám Állam

2017. 11. 06.

Legalább hetvenöt polgári személyt ölt meg az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy gépkocsiba rejtett pokolgéppel a kelet-szíriai Deir Ezzor tartományban, ahol a dzsihadisták az utolsó, általuk ellenőrzött területeket igyekszenek megvédeni.

A Szíriai Arab Hadsereg közben a Deir Ezzor tartománybeli Abu Kemal irányába nyomult előre, ez az utolsó, még a dzsihadisták kezén lévő város. A hadsereg immár 10 kilométernyire megközelítette a várost.

A helyi források közölték, hogy szombaton az Iszlám Állam belső menekültekre csapott le. Az öngyilkos merényletben hetvenöten haltak meg, közöttük gyermekek, és 140-en megsebesültek.

A menekültek egy sivatagos területen gyűltek össze, amely a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd fegyveres csoport  ellenőrzése alatt áll. Amely az Egyesült Államok támogatásával  egyre nagyobb területet szállnak meg Kelet-Szíriában.

Az áldozatok magas száma annak tudható be, hogy újabb konvoj érkezett menekültekkel a helyszínre a támadás idején.

A még a Iszlám Állam kezén lévő utolsó területekről civilek százezrei menekülnek el. A Save The Children civil szervezet szerint az elmúlt hetekben 350 ezer ember, közöttük 175 ezer gyermek kockáztatta az életét, hogy menedéket keressen és kiszabaduljon a deir ezzori hadi események térségéből.

Orientalista.hu – Sinoda MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑